Today's the day

Då var äntligen dagen kommen, Norges nationaldag och den hade vi sedan länge planerat att tillbringa i huvudstaden.



Tillsammans med vännen Anna, reste jag och Linnéa till Oslo för att fira och även besöka vännerna Mosan, Weine och Malin som nu mera bor där.

Vi lämnade Fr.stad med tåg 07.30 lördagsmorgonen. Framme i Oslo väntade Mosan på centralen och det blev ett kärt återseende. Vi åkte hem till deras lägenhet där dom bjöd på väldigt god fika och vi fick chans att ta igen lite förlorad tid. När vi kände oss redo tog vi på oss ytterkläderna och med paraply i hand gick vi mot city. Det var förutom aningen kallt fullt med människor, antingen i folkdräkt eller i den finaste kostymen. Vi gick längs Karl Johan, såg på paraden för att tillslut vinka till kungafamiljen.

         

Efter paraden och kungafamiljen blev det en god fika på aker brygge. I väntan på rusståget fick vi lyssna till sköna grabbar och efter det gick vi för att ta en öl. Rusståget var dessvärre ingen höjdare men vi fick ialla fall uppleva det.

        

Efter rusståget valde vi att bege oss hemmåt till trions lägenhet. Där blev det att umgås med lite vin och mycket snack och diskussioner. Andrea och Roger kom förbi en sväng vilket var trevligt. När mer än halva kvällen gått började vi bli hungriga. Våra planer på att gå ut och käka slängde vi bort och Anna, jag och Linnéa åt vår picknickmat medan Mosan, Weine och Malin gick runt hörnet för take-away. Gott och väldigt trevligt! Efter maten blev det mycket musik och skratt.


Tyvärr rann tiden iväg och 23;59 gick vårt tåg tillbaka till Fredrikstad. Lite tråkigt men jag är glad för att vi ändå fick så pass mycket tid i Oslo och med vännerna som vi ändå fick. Hela 17 maj var kanon!

         

/a.


Kommentarer
Postat av: anna

det var verkligen en hellyckad helg! tack för allt:) puss på er!!

2008-05-19 @ 22:55:06
Postat av: liljesson

Kungligheter..... ahhh nu börjar det likna nåt... =)

2008-05-19 @ 23:00:46
URL: http://liljesson.blogg.se
Postat av: Mosan

Otroligt kul dag! :) Tack før att ni kom och hælsade på oss! :) Ses snart hoppas jag! Puss

2008-05-20 @ 07:30:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0