En himmelsk drog


Dom sa storm. Det blev solsken!

Det har varit två dagar i vårens tecken. Som ni förstår har det varit väldigt härligt och som medförde att Linnéa och jag, efter välbehövda sovmornar, tagit långa promenader i solsken och vårvindar. Trots att vi fortfarande är inne i januari månad så har vi berikats med två dagar av vårkänsla. Och det tackar vi för, för med våren kommer ny energi och med ny energi blir allt så mycket lättare...


         



Linnéa och jag har kommit fram till att nu gäller det. Faktiskt. Våra dagar innan jul var på test. Ett test som iof gav väldigt bra reslutat. Men vi kan mer, vi kan bättre. Nu vet vi hur saker och ting fungerar. Vi har varit med förr så att säga. Nu ska vi ta allt som vi upplevt, det som varit bra ska vi ha med oss i ryggen. Det som vi kan ändra på, det ska ändras. Vi har ett mål, som jag berättade om sist, och vi ska göra allt för att nå det målet. Det går inte att se in i framtiden, allt beror på. Men så länge vi har ett mål och hyggliga förutsättningar så ger vi inte upp utan fokuserar.

Vi har haft många intressanta diskussioner. Och vi har faktiskt varit så ordentliga att vi har gjort upp en liten plan, en budget för hur vi ska handskas med ekonomin. Hur mycket är rimligt att vi lägger på diverse saker, dvs livsmedel. Hyra är en utgift som vi inte kommer ifrån hur eller hur, men allt annat går att se över för att vara så smarta som möjligt.
Okej, nog om det...

...men visst låter det bra, och klokt för den delen. Den enda nackdelen skulle väl kanske vara att vi för tillfället bara har utgifter och ingen inkomst. Vi har skrivit cv och ansökningsbrev så jag hoppas för allt i världen att det lossnar för oss. Vi har dock några timmar extra på H&M inplanerat i veckan som kommer men i Sarpsborg.


Aningen mer hemkänsla :-)


 



Vecka 8 kommer mamma!
 

När kommer ni andra på besök?


"Ni måste vara hockeyspelare!" är ett påstående Linnéa och jag  fått höra på våra resor till och från Norge med swebus... Det stämmer bra brukar vi svara.... eller;
http://vasteras.expressen.se/nyheter/1.1013474/en-dvargliga-lansar-swebus-bussar


Trevliga samtal på mobilen. Lovely. Så ni som har mitt norska nummer- Ring! Gör mig glad!

Vi snakkes
/a.

Where we gonna go from here


Nu är vi framme, tillbaka. Vi har rest många mil och det tog sina timmar. Så kanske är det oförskämt att tänka på dagen då vi lämnar vårt relativt nya hem. Dagen då vi lämnar Norge och allt vi gjort blir till underbara, lärorika minnen. Men den dagen kommer och det gäller att vara förberedd. Det kommer på många sätt bli en speciell och känslosam dag men trots det så finns det en del av mig som längtar efter den dagen. Hur mycket låter jag vara osagt och jag väljer att bara dela med mig av en anledning;

Nya äventyr!

Jag hade under en längre tid haft i tankarna att jag ville, tillochmed skulle till Norge. Dels för att få erfarenhet men främst för att det gav mig bästa möjligheter till ett äventyr utanför Skandinavien. Och till Norge kom jag (high five!) tillsammans med Linnéa.

Men vart kommer jag, kanske vi, ta oss vidare till? Jag vet inte. Men jag har önskemål, många! Men jag, vi är fortfarande inne på samma spår som innan vi lämnade Åtvidaberg och Sverige för Norge och Fredrikstad;

nämligen Asien!

Asien är stort men jag sätter inga gränser. Däremot vet jag att jag väldigt gärna åker tillbaka till underbara Thailand. Jag brukar tänka mig bort, försvinna in i paradiset men jag är väl medveten om att mina drömmars resa inte kommer ske om än på ett par dagar. Så nu håller vi tummarna för att allt flyter på bra och att vi förr eller senare kommer iväg på en fantastisk resa.



Efter många härliga dagar hemma, däribland jul, nyår och födelsedag med familjen var det dags att återvända till vår vardag här i Fr.stad. Den här gången blev det inte med buss utan med bil. Vår chaufför för resan vara min snälla pappa. Och bakom bilen i släptåg hade vi ett last med två sängar, extrasäng, mat, tvättmaskin, tv- you name it- vi hade med det mesta! Väl här pysslade vi med mycket och vi somnade gott den natten, i sängar! Dagen därpå åt vi frukost, pappa installerade vår nya tvättmaskin och sen tog vi på oss ytterkläder för att visa pappa runt här där vi bor. Vi gick längs älven, handlade mat för kvällen, hälsade på inne på h&m och visade vårt gamla boende. När vi kom hem lagade pappa mat till oss.

Idag på morgonen åkte han hem. Tack för all hjälp!

  

Vill även tacka alla för allt den 11/1.

/a.

RSS 2.0