Hit And Run

Koh Lipe! Där trivdes vi väldigt bra. Bästa boendet hittills plus trevligt sällskap. Vi fann en bungalow precis vid havet, allt var perfekt! Vår nya vän Zach, som vi träffade på Langkawi tog en bungalow en bit bort. Förutom filmkvällar, strosa runt och testa thailandsdelikatesser, sol och bad blev det en heldags snorkelutflykt. Helt fantastiskt. Häftigast att se var de stora blåa sjöstjärnorna, helt klart!

Efter 3 nätter reste Zach vidare till Koh Mook och dagen därpå anlände vi. På Koh Mook gjorde vi alla 3 utflykten som lockade oss till ön, nämligen Emerald Cave. Vi hade tänkt att ta oss dit och in med kajak, men blev avrådda då det var alldeles för vindigt mm. Istället hyrde vi en longtailboat under de kommade 2h, Det tog knappt 10 minuter så var vi framme vid grottmynningen, flytväst på, hoppa i vattnet och simma in i grottan. 80 meter. Några meter helt i kolsvart mörker. Som tur var hade vår "guide" en ficklampa- som inte funnkade. Men det gjorde det hela extra spännande! Hade till och med kunnat simma lite längre i grottan men att komma fram var riktigt häftigt. En liten strand sen flera meter höga klippväggar. Att titta rakt upp mot himlen var som att befinna sig i en vulkan.

Förr i tiden användes denna grotta av pirater. en plats där de gömde allt de plundrat. Blundade vi kunde man faktiskt föreställa sig hur det kunde sett ut då piraterna befann sig där. Facinerande hur man kan finna en grotta som denna då den är omöjligt att upptäcka och ta sig in i vid högvatten. Vi hade turen att besöka grottan helt ensamma.

Vi bestämde oss för att åka till en liten strand i närheten eftersom vi hade mer tid kvar av det vi betalat för, dock kom vi aldrig så lång då motorn på vår båt la av. Den ville inte starta, så där satt vi, mitt ute på havet i ca 30-45 minuter innan räddning kom.

När vi kom hem åt vi där vi bodde. Thailands godaste fried rice! På kvällen gick vi in mot jungeln till Mookies Bar som vi gjort tidigare kvällar. Trevligt, träffade nya människor, lekte Who am I? med britter och fick chansen att smaka Snake Whiskey...

Det var då, ny befinner vi oss på Koh Lanta. Kom igår och stannar här tills vi kommit på hur vi ska göra med vårt visum som går ut om några dagar.


Emerald Cave

Amanda

Kommentarer
Postat av: Alex

Vad härligt ni verkar ha det! Det är inte utan att man blir oerhört avundsjuk!

Kul att höra hur ni har det :)

Ni har snorklat alltså, ni borde ta er tid till att ta en dyktur också!



Ni får ha det fortsatt bra!

/Alex

2009-02-28 @ 11:37:59
Postat av: Klara

ohh, det later verkligen underbart! Kul med en bild ocksa, skulle garna se fler bilder!:)



har i madrid borjar varen verkligen komma, vi har haft 20 grader och sol i tva veckor, men den har veckan ska det tydligen ligga runt 15 och lite regnskurar..:(



ta hand om er!

kramar

2009-02-28 @ 14:10:38
Postat av: Anonym

Lördag här,stor sol & blå himmel & gnistrande vit snö,underbar morgonpromenad med Alfons. Sakta men säkert kommer mer kakel upp på väggarna i köket.

Olivia o Eric tänker åka på bio ikväll, Adde till mässen och vi till Falerum och vi får skjuts och blir hämtade! Vilken lyx, tack Olivia o Eric. Önskar många mer bilder, jag håller helt med dig Klara, ha det bra din sista tid i Madrid. Kram BM

2009-02-28 @ 14:49:10
Postat av: Pappa

Tänk vad kul att höra av dej Amanda. Har tänkt mycket på dej sista tiden ( förut också förstås ) och längtar efter att du kommer hem. Låter som ni har fått upplevelser ni kommer att ha glädje av länge.Vi har just kommit hem från Liz o Johnny, klockan är 02.15 och tänka sig att jag är ensam vaken i huset.Vi har haft en trevlig kväll och pratat bl.a om ditt äventyr.Skulle vara kul att höra vad du tycker om de olika resmålen ni besökt. Vad är bäst hitills och vart ska vi som läser din blogg åka för att få en bra semester? Sköt om er den sista tiden och ha det så bra./Pappa

2009-03-01 @ 02:21:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0