Whistle-stop


♣♣
If I had eyes in the back of my head
I would have told you that
You looked good
As I walked away

/a.

Tears dry on their own


Nu har jag nästan jobbat min första vecka på Posten, ett x antal veckor kvarstår men det ska inte vara några problem. Men innan jag började på Posten hade jag tre välbehövliga semesterveckor att njuta av!!

Det kändes sådär morgonen då jag reste från Fr.stad och Linnéa för att komma hem igen. Men när jag satt på tåget läste jag norska VG och horoskopet kändes det direkt lite bättre och lättare. Linnéa och jag hade lite av en horskop-och stjärnteckenperiod i slutet vilket gjorde att jag ganska direkt letade upp mitt horoskop när jag hade lagt händerna på tidningen, så här stod det;

STEINBUKKEN
Det er tid for å prioritere personlige relasjoner mer enn materielle og økonomiske forhold. Betydningen av å styrke dine kontakter kan ikke verdsette høyt nok. Det gjelder å stille deg åpen for andres utspill og ideer. Dagens motto: Det er et godt bytte som er til felles nytte.

Med tanke på att jag dagarna innan stod i valet och kvalet om jag skulle tacka ja till ett bra jobberbjudande eller åka hem till familj och vänner var det lite roligt att läsa det som stod. Jag ångrar absolut inte att jag åkte hem även om jag såklart kan sakna livet i Norge. Men som sagt, det var en bra första vecka i Sverige, och två bra veckor efter det och nu kommer det komma mer bra veckor framöver.

Vi hörs!
/a.

The end's not near


... It's here!

Om en och en halv timme går mitt tåg. Tåget som kommer ta mig härifrån. Jag har packat och känner att det mesta som ska med tillbaka är med. Jag har en förbaskat tung resa framför mig. Både fysiskt och psykiskt. Avsked är aldrig roligt. Det spelar ingen roll om det handlar om att säga hejdå till vänner och familj, stad eller lägenhet. I det här fallet tar jag inte bara adjö av en lägenhet och en trevlig stad. Jag sätter punkt för ett stort kapitel i mitt liv.

Men i skrivande stund känns det okej. Faktiskt, men det är bara för att jag inte förstått vad det är jag gör. Vad det kommer att innebära.

Det är som det är. Livet leker, där ett kapitel slutar startar ett nytt. Jag är glad över den här tiden. Det är varit upp och ned, framgångar och motgångar. Glädje men även en del tunga stunder. Nyfikenhet och lärdomar. Bakslag och framsteg. Det har varit som det ska vara. Det har varit bra!

Min sista dag blev som önskad. Söndagen spenderades i parken med grannarna. Vi spelade jaix! Efter parken gick vi hem för käk och packning. Kvällen avslutades hemma oss killarna.

Tack till er alla som läst, som följt min resa här i grannlandet. Jag hoppas att bloggen uppfyllt sitt syfte, hålla er uppdaterade på vad som hänt här under den här tiden, vad vi haft för oss och hur saker och ting gått till. I med och motgångar.

Jag säger som i låten; I'd rather be working for a paycheck than be waiting to win the lottery.

/a.

This years love


Min sista lördag i Fredrikstad var helt fantastisk. Dagen spenderades på Hvaler, ute i skärgården. Väldigt härligt med sol och saltvatten!

   

När vi kom hem, efter mycket om och men ( efter att ha totalt missberäknat vad vår trip till havs skulle kosta hade jag varken penar till färjan eller bussen hem. men det löste sig utan några större problem ) duschade vi och fixade oss i ordning för en sista utekväll. Tillsammans med våra nyvunna vänner. Vi mötte upp dom vid Mets och spenderade större delen av kvällen där. Jag har nog aldrig skrattat eller haft så roligt som då. Kvällen var bara ung när jag började känna av allt skratt i mina käkar. Efter Mets gick vi hem till dom ett tag för att sedan ge oss ut på nya äventyr. Det var en stor kväll och dom var tyvärr ganska hårda med rätt åldersgräns men vi grät inte för det utan gick vidare. Vi hamnade på en bar där vi hade fortsatt trevligt trots att det var lite svårt att höra varandra. Vi avslutade kvällen där vi började den, på mets, för att sedan dra oss hemmåt. Jag (och även Linnéa) hade den bästa kvällen på länge! Så roligt som vi hade, så mycket som vi skrattade.

Klockan var tidigt när vi kom hem och vi kunde sova gott efter att haft en otroligt bra dag och natt här i Fredrikstad. Idag väntar en underbar söndag i parken tillsammans med grabbarna, men innan en härlig promenad och sedan en underbar frukost.

/a.

RSS 2.0