Come away with me

I Wanna Go Back !











Amanda & Linnéa
Asien 09




Big city love

Jag gillar Bangkok.

Dagen har varit kalas. Jag sov ut, spenderade förmiddagen uppe vid poolen för att därefter ge mig ut på köpjakt. Sena eftermiddagen gick åt att försöka packa. Hur ska jag få hem allt? Kommer jag överstiga den tillåtna vikten?

Jag behövde till slut en paus. Det blev lite styling som avslutades med 1 timmes thai massage. It was, as my friend Tony would say Grrrrreat!

Imorgon är sista dagen i Bangkok, i Thailand, Asien i stort till och med! Helt galet, hur är det möjligt? Jag vill inte att den här resan ska vara över! Men jag har tänkt, och kommit fram till att om jag inte avslutar den här resan, min första, hur ska jag då kunna göra min 2a, 3e och 4e osv?

Och känslan att jag vill forstätta vara ute och resa måste ju betyda att jag haft det riktigt bra här borta. Eller hur?

Givetvis ska det bli riktigt skönt att få komma hem också. Att träffa Olivia, Adrian, Lina, Oliver, mamma och pappa m.fl! (mamma jag kommer aldrig att orka allt, ska vi säga köttfärslimpa och potatis?)

Hade tänkt lägga upp lite bilder men datorn vill inte. Det får bli vid senare tillfälle.


Khao San Rd.

Amanda


Rock this party

Andas. Andas in, andas ut. 

Jag är i Bangkok, och tyvärr kan jag natsan se slutet på den här resan. Igår följde jag nämligen med Linnie till flyget och vinkade av henne och om några få dagar är det min tur...

Men jag ska inte avsluta den här resan i förtid, nej nej! Istället ska jag berätta lite om Phi Phi.

Efter ca 90 minuter på färjan kunde vi äntligen stiga i land på Phi Phi Don. Vi valde att direkt åka över till Long Beach, efter rekommendationer från Zach. Vi stannade bara en natt där. Vi kände att vi kom alldeles för långt bort från kärnan där allt händer. Ingen sovmorgon vår första morgon, redan klockan 0600 gick vi upp men det gjorde inget, vi var redo för en utflyktstur med Mr. Fin. Det blev bland annat att besöka Phi Phi Ley, Bamboo och Mosquito Island. När vi kom tillbaka flyttade vi genast in till kärnan..

Här bodde vi riktigt bra, det kostade därefter men utan tvekan värt det. Vi levde som drottningar, tog det lugnt och i egen takt under dagarna, ofta god brunch för att senare strosa runt och ibland vila lite i solen. Efter dusch och fix blev det ofta god middag och oemotståndliga drinkar.Vi dansade nätterna igenom, nu i takt till bra musik nere på stranden. Det blev ofta en lyckad kväll på Phi Phi.

Vi avslutade vårt öluffande på bästa tänkbara sätt Vi var till och med tvugna att skjuta upp vår resa till BKK med en dag för att vi trivdes så pass bra och helt ärligt ville vi aldrig lämna Phi Phi då vi väl gjorde det.

Men Bangkok blev bra också. Shopping till oss och till er. Ett besök hos Svenska Ambassaden, underbar mat och Khao San Rd. Vi har också träffat gamla bekanta från Singapore, Johan & Christoffer, världen känns bra liten ibland!

Nu ska jag snart hem till hotellet, läsa lite aftonbladet och Corren! Kanske äta en godisbit från ica?



Amanda


Summer haze

Long Beach. Här tar vi morgonpromenader på den kilometerlånga stranden, dricker kanske Thailands godaste fruktshakar och njuter av skön massage.

Vi har nu spenderat några dagar här på Koh Lanta, Thailands Sverige, nej så farligt är det faktiskt inte men mer svenskt än tidigare erfarat under denna Asientripp. En glad överraskning med detta var uptäckten av Aftonbladet, Expressen och DN. Inte visste vi att det kommer bli kunligt bröllop 2010.

Här har det blivit mycket läsning, solen är varm men gömer sig emellanåt bakom molnen. Faktiskt har det regnat enhel del de senaste 2 dagarna. Det blev en genomsur lunch iförrgår och när vi kom hem kände vi oss lite instängda då det blev översvämning både i vårt badrum och ute på vår uteplats. Men vi löste det hela.

Igår var det då dags för VisaRun. En dagstripp till Malaysia. Inte var dag det sker. Hela uppdraget tog ca 12 timmar. Det började med lite strul men sen flöt allt på. Dock följdes inga hastighetsanvisningar, det blev en allt för lång känsla av bergocgdalbana! Vi läåmnade Thailand, fick 90 dagar i Malaysia, efter 5 minuter hade vi ytterligare 15 dagar i Thailand. Imorgon blir det antagligen Phi Phi...

Ikväll spelar Kjellvander en exlusiv spelning nere i Helsingborg, och imorgon befinner sig Jarkiewicz i Oskarshamn på Ebbas dop! Hade varit trevligt att kunna närvara.

Här kommer lite bilder som efterfrågat;


Koh Chang, Thailand

    

Saigon, Vietnam

 

Langkawi, Malaysia
  

Koh Lipe, Thailand

       

Koh Mook, Thailand

           

Amanda

RSS 2.0