You are my sister


You are my sister

And I love you

May all of your dreams come true



Jag tackar henne. För att hon kom. Hon vet!, samtidigt som jag inte tror att hon faktiskt vet vad det betyder för mig. Hon fick ändra och avboka mycket som hon hade planerat och ville göra bara för min skull. Jag kände mig ganska omöjlig men jag visste vad jag gjorde och att hon inte skulle ångra sig när hon väl tagit beslutet att komma till mig...

Tack! 

Vi har haft det så bra som jag visste att vi skulle ha. Vi hann göra ganska mycket samtidigt som vi ibland inte gjorde något alls. En bra kombination. Helt underbart att ha så kul när vi gör saker och sen ha minst lika trevligt när vi gör ingenting tillsammans!   "Jag såg bara en svart frilla." och Olivia var assistent till en med alzheimers.

Mind is a crazy thing! Det finns frågetecken och grubblerier...

Jessica!

Farväl är ej för alltid
adjö är inte slut
I mina tankar finns du,
där finns du alltid kvar
minns du?

snart..
/a.


Congratulations and celebrations

En bild säger mer än tusen ord sägs det. Här ger jag er några bilder som berättar om hur jag valde att fira att Linnéa snart fyller år.


Första lilla överraskningen var en krona.

 
Linnéa unnade sig en väldigt god lasange medan jag njöt av en kryddig tacosallad.

  
Sen blev det verkligen överraskning; Congratulations and celebrations spelades i högtalarna och Linnéas dessert sprakade vackert. Ingen kunde undgå att det var Linnéas bursdag! Underbart!

 

Jag hade givetvis födelsedagspresent att ge! Jag blev glad att det uppskattades.



Jag följde Linnéa till bussen. Det var sorligt att säga hejdå för att sedan gå hem själv...


God natt efter en lyckad kväll. Imorgon börjar en efterlängtad helg tillsammans med Olivia.
/a.



Det går bra nu

Hemma, jag är trött. Vi är trötta. I måndags blev det övertid igen. Yes! 12.5 timmar slutade dagen på! Igår blev det inte övertid utan en tur på stan vilket inte var helt dumt. Jag hann även med att planera lite inför imorgon, kanon! Men idag blev det däremot övertid igen, till vår stora, stora glädje- arbetsdagen var på 13 timmar! "Pengar rullar in som det ska,...."



Jag längtar tills imorgon. Verkligen! Igår var jag och beställde bord, Linnie och jag ska fira hennes kommande födelsedag. Jag hoppas på det bästa för vad som komma skall och jag är övertygad om att vi kommer få det hur trevligt som helst. Hoppas att Linnéa blir glad och överraskad. Förhoppningsvis kommer jag lägga upp bilder! Bord är bokat till 20:30 och redan klockan 23:00 lämnar Linnéa mig kvar här för att åka hem och fira sin 20årsdag. Men innna dess ska hon bli firad av mig. Igår fick jag handla loss lite och försöka fixa till ett fint firande för henne i morron.

En underbar helg väntar! Tillsammans med lillasyster! Välkommen!
/a.

Sol, vind och vatten


Inte ett moln så långt ögat kan nå, inte en droppe regn på flera dar!



Söndagen spenderades i gräset bakom bibloteket, i solsken hela dagen.
Härliga vindar och glittrande vatten



Det var vi värda!
/a.

I'm still standing


Glommen papp. Där jobbar Linnéa och jag nu. 2 dagar gjorda och hela nästa vecka blir vi kvar, minst.

Det var i förrgår, onsdag som JanOle från Manpower ringde mig och berättade att han hade ett jobb till oss båda om vi var intresserade. Och efter alla detaljer tackade jag i princip ja. Bra lön och att det var god chans till övertid var allt vi behövde veta. Det blev således bara 4 dagar på Gudensen men det känns okej, är dock väldigt glad över den erfarenheten.

06.30 nästa dag, dvs igår kom JanOle och hämtade upp oss men innan det bar av mot Sarpsborg och Glommen papp var det till Manpower för att hämta skor och byxor.

Första dagen på jobbet gick bra och de 8 timmarna vi arbetade flöt på trots endast 2 olika uppgifter, vilka jag avstår från att förklara, vi arbetar ialla fall med papp och kartong. Den dagen jobbade vi mellan 7-15. När arbetsdagen var över begav vi oss till skattekontoret för att lämna in våra deklarationer.

Dagen idag fick en händelserik början. Vi tog bussen som gick härifrån 06.30, då skulle vi ha ca 5 minuter att ta oss från busshållsplatsen till fabriken. Vi var lite osäkra på vart vi skulle gå av så jag gick fram till chauffören och han skulle hjälpa mig. Men det blev lite missförstånd och vi missade vår hållplats, ett stort Nej!  Avsläppta vid nästa hållplats var det en bra bit att gå och vi hade knappt 5 minuter på oss. Ska vi gå? Vänta på buss i motsatt riktning som kunde ta oss tillbaka? Vi gick över vägen och började vänta på bussen. Men med alla bilar som åkte förbi tänkte jag att det var säkert många av dom som skulle åka förbi vår hållplats; så jag gick ut i bussfickan och räckte ut tummen uppåt. Ingen bil verkade dock vara på humör för att plocka upp liftare tills en grå bli svängde in. En trevlig tjej blev vår räddning! Vi kom lite sent till jobbet men vi kom ialla fall dit! :-)

Vår arbetstid var idag som kommande dagar 7-15, men vi fick faktiskt jobba över idag. Efter vår förfrågan och till vår stora glädje. Arbetsdagen blev mellan 7-19! Det gick bra, riktigt bra och vi hade kul.Det var faktiskt bara Linnéa och jag där våra 4 timmar och vid 19 kom Egil som också jobbar där för att låsa. Sen fick vi skjuts av honom hem. Det blev en lååång dag och det var gott med kvällsmat och dusch när vi kom hem. Det känns i fötterna men vi kommer kämpa på! Vi är ju trots allt inte så långt bort från målsnöret!

Vill berätta mer och ska det också, men inte nu. För nu är jag så trött och det är h&m imorgon.
Sov så gott alla!
/a.

Happy ending


Jag är så trött. Och känner mig sliten. Väl hemma från jobbet (!) har det varit så skönt med en dusch, mat och sen sängen.

Men, säger ni, det kan väl inte vara så jobbigt att arbeta på ett bageri? Visst, baka lite bröd och fylla bullar med vanligkräm det låter ju soft det tror jag det, men nu är det så att Gudensen är en stor produktion och jag fick inte direkt hålla till bland mjöl och kavlar. Jag hängde mest i vasken, dvs disken! Det gick bra, men slitsamt. Fick ofta mata in stora plastlådor i maskiner som ångade värme och om inte det så fick jag stapla dessa lådor på varandra.

Om arbtesupgifterna var ett minus så var arbetskamraterna ett stort plus!

Han som verkade som min handledare var riktigt härlig och rolig!! Och var jag trött på blöta plastboxar var det bara att gå till honom. En annan som fick mig att trivas på nya arbetet var han som verkligen tog mig under sina vingar. Tack vare honom fick jag bland annat testa på att packa bröd...

Det blev lite panik när brödet kom trots att brödpåsarna var slut! På mitt lilla bord där brödet i påsar vanligtvis landade var nu istället fullt med bröd utan påsar och jag kunde inte se något slut. Hjärtat började pumpa lite extra när bröd praktiskt taget flög ner på mitt bord och iväg och jag kunde inte skåda min skyddsängel eller någon annan. Men när jag busvissalde på hjälp kom räddningen och jag kunde torka pannan. Vill dock påpeka att man snabbt kom in i det och jag fick faktiskt beröm för att jag var duktig. Men att jag haft massa bröd i överflöd utan påsar höll jag som hemlighet.

Dom flesta var väldiga trevligt och det kändes bra att vara där. Men det finns dock en baksida med jobbet. Ni anar inte hur mycket bröd som slängs varje dag. Okej om dom är brända vilket fallet har varit ibland men mestadels så är bröden helt okej, deras ända fel är att dom inte ser ut som "dom ska" eller att dom inte gått åt. Dom skrattade faktiskt åt mig när jag beklagade över att jag var tvungen att slänga så mycket bröd och dyl. Det var tuffa tider..

...desto roligare var det när klockan slog 18:00 och min arbetsdag var till ända. Hem och med mig tog jag bröd! Linnéa blev så väldigt glad och jag också. Färskt bröd till kvällsmat är inget vi har haft som vana direkt. Men det var då och inte mer. Det var egentligen tänkt att jag skulle jobba ialla fall den här veckan ut men det blir nytt jobb med start i morgon! Den här gången för både mig och Linnéa. Vad vi ska jobba med är vi osäkra på men vi får högre lön och chans till övertid så det känns som ett givet val, även om jag kommer sakna mina arbetskamrater på Gudensen! Och allt färskt bröd.

Sten & Sportmann kan slänga sig i sjön! Nu har turen vänt..

Hade bra allesammans
/a.

Come as you are


Då var det kanske dags att skriva några rader igen.  En dryg vecka har gått och under den tiden har vi faktiskt haft trevligt besök här!

Min kära Emelie fick tag på mig under söndagen och ett impulsivit norgebesök bestämdes. Från Ljungskile till Fredrikstad. Med lätt packning, inhandlade grönsaker och lite frukost anlände hon på måndagskvällen runt 19:00. Linnéa och jag mötte upp henne och vi tog vägen vid älven hem till oss. Mat och prat! Till efterrätt åt vi glass med jordgubbar! Musiken gick varm, framförallt Kjellvanders album Songs from a two-room chapel. Det blev som sagt mycket prat, om allt möjligt. Det fanns mycket att ta igen och vad har framtiden att erbjuda? Jag fick även lite råd och tips att lägga i fickan!

Vi gick till sängs relativt skapligt. Kul att extrasängen äntligen fick fylla sin funktion igen. 

Tisdagen började med god frukost och övergick till en lång promenad, vi visade runt i centrala fr.stad och sen åkte vi över till gamlebyen. Det var kanon. Tur med vädret hade vi också. Efter några timmar började magen kurra, vi gick hem och lagade mat. Efter maten gick vi till Verdensspeilet för avskedsfika. Pratade också en stund med grammis-killen från den gånga lördagen, att man skulle stöta ihop med honom där... Ialla fall; där drack vi varmt och gott samtidigt som vi åt på någon typ av morotskaka. Emelie tog bussen hem klockan 17:15.


    



Tänker alltid på farbror Mats när jag ser den här!


Ett stort grattis till lillebror! 13 år igår, mitt lilla charmtroll!

Finns lite mer att berätta men det tar vi vid ett annat tillfälle.
/a. (fire)

Off the record


Neeej, jag vill inte jobba idag! Jag vaknar av att telefonen ringer. Klockan är snart 10:00 och jag är stensäker på att det är h&m som ringer och vill att vi ska jobba idag. Suck! Men nejdå, glädje gånger 100 istället. Det var kära mamma som ringde! mamma och pappa. Vi hade inte hörts av på ett tag och dom ville kolla läget. Jag berättade;

att jag inte var online på Skype under fredagen för att Linnéa och jag satt och löste korsord hela kvällen. Det är sant och det var sjukt kul. Korsord och amerikanska linser blev ledorden för fredagskvällen. Innan det blev kväll tog vi det lugnt, det blev promenad och matshopping. Tacos stod på vår meny, det smakade gott.


  
påväg till cd og plate messe


Lördagen bjöd på mycket nöje! Först var det "cd og plate messe", en mässa som kom att öpnna dörrar för kvällen. Det var en trevlig mässa med mycket, mycket musik. Som jag förklarar i ett brev som någon kommer att få så var det uteslutet att gå därifrån utan att ha köpt det jag köpte. Det blev också en skiva till mig själv faktiskt. Under denna skivmässa fanns det även en trio killar som ville uppmärksamma mig, Linnéa och andra på några norska band och deras skivor. Jag berättade vilken musik som faller mig i smaken och han kunde därefter tipsa mig om ett band och en av deras skivor som fått bra kritik. Tack för det och jag köpte "Patience will win". Genom det här fick jag även berättat att detta band skulle ha releasefest på ett ställe i Gamlebyen, här i Fr.stad. Han skrev ner adress och klockslag på en lapp och vi sa hejdå med orden- då kanske vi ses ikväll...
(läs längre ned om han (Anderas) som bjöd in oss till festen..)


Hemma från skivmässan lagade vi mat och löste lite korsord, i bakgrunden lyssnade vi på min nya skiva. Tiden rann iväg och det var hög tid att fixa iordning sig. När klockan började närma sig 21:00 lämande vi lägenheten för att ta färjan över till releasefesten. Det här skulle bli kul!

  
pågång till releasefest

Och det blev kul. Det var ingen jättestor lokal men den var fräsch och många männsikor kom. Innan det blev live så regerade en riktigt bra DJ! Jag var tillochmed tvungen att fråga vad det var han spelade ibland.

På dom timmarna vi var där hann det hända lite. Medan jag hängde mot en pelare och Linnéa stod brevid kom det en man och lutade sig mot samma. Han verkade helt borta och visa ingen som helst kontroll på sitt rödvinsglas. Han var väldigt creepy. Efter en stund var jag tvungen att säga åt denna alldelles för fulla, sega man att se till sitt vinglas för att han inte skulle splilla ut det, över mig. Reslutatet blev att jag och Linnéa fick förflytta oss. Senare på kvällen när scenen var tom för en stund kände han sig manad att gå upp och säga några ord. Han började på engelska men övergick snart till tyska. Killen som bjöd oss till festen var den som först försökte få honom därifrån, han lyckades inte och två vakter fick ta över.

Vi fick även skåda ett ganska pinsamt jippo som till vår förvåning verkade gå hem hos många. Först någon typ av minikort dockteater med starwarsljud där ett dockhuvud lekte tittut och sen lekte två tjejer amerikanska cheerleader/drillflickor. Vi valde att avlägsna oss..

Men vi kände inte för att gå hem, kvällen var ung. Vi gick dock hem men enbart för att rocka till oss lite, sen skulle vi se om det var något liv ute på byen.



  


Vi kollade de olika uteställena men inget föll oss i smaken tyvärr, det verkade inte vara så livat trots att klockan visade på timmar då det borde vara livligt. Vi gick istället hem, drack te och bläddrade i tidningar.

Vi hade stora planer för idag. Dom gick i kras när vi insåg att det regnade ute och den blå himlen från igår hade förvandlats till grå. Kanske imorgon..  Idag har jag dock utnyttjat myspce.com och fått häpna. Den trevliga killen som jag köpte skivan av har själv ett band och dom har varit grammisnominerade för sitt debutalbum och själva fått riktigt bra kritik från alla hörn. Ganska coot! Elctronic soul and funk funhouse..

Tack mamma och pappa för att ni ringde! ♥
/a.

Yesterday went too soon


Jag drömmer. Drömmer mig bort, bort, bort, bort, bort, bort....


Igår hade Linnéa och jag en väldigt bra dag tillsammans. Den började perfekt; vaknade när jag inte längre var trött. Läste ett meddelande på mobilen som fick mig att må bra. Läste sen vidare i en bok som är så väldigt bra att jag snart har läst den klart. Åt sen en god frukost med solen som lyste så härlit' in där vi satt vid vårt bord.

Efter att ha duschat och fräschat upp oss gick vi ut i Fr.stad. Vårklädda friskade vi upp våra minnen och fick tillbaka lusten för vad vår norska stad har att erbjuda så här års. Efter att jag hade postat mitt brev gick vi på stan lite grann. Vi hälsade på våra forna kollegor på h&m och sen gick vi vidare till min nya favoritshop. En utländsk butik som säljer mycket frukt och grönt o en massa andra saker. Vi köpte goda vindruvor och en nektarin. (Mamma & Olivia vet vilken shop jag talar om) Det var gott! Linnéa hann också med att kompletera sin Grey's samling med säsong tre!

         
  


Efter en paus vid vattnet gick vi för att ta oss en titt inne på eplehuset! Vad eplehuet är för något? En Applestore såklart! När vi kom hem lyssnade vi på musik och lagade mat. På kvällen tog vi en skrämmande promenad. Mörkret hade nu hunnit lägga sig och vi trevade runt i olika kvarter. Trots att vi skrämde upp varandra med att hitta på olika historier om vad som försigår inne i husen vi tittade in i så var det otroligt skönt. Iklädda endast en vårjacka som ytterplagg fick vi en skön promenad och när vi gick längs med vattnet kunde man lukta vårkväll!


     


Men varför drömmer jag mig bort? På ett sätt gör jag givetvis inte det men sen gör jag det ändå. Vart vet jag inte, kanske till den kommande Asienresan..? Kanske till något annat..
 
Anledningen är ialla fall för att jag inte ska tänka på det som jag faktiskt tänker på, nämligen Sten-Sportmann-JanOle-Manpower-Sten-Sportmann-JanOle-Manpower... Igår ringde vi till dessa två herrar, idag ringde vi igen. Jag blir inte klok. Det är svårt att förklara, men jag ger det ett försök:

Vad vi i dagsläget vet är att vi har lite kvar innan vi kan börja arbeta på Sportmann utan manpower. Okej, det kan vi ta. Men som det verkar så kommer inte vi jobba på Sportmann, ialla fall inte förens på tisdag. Enligt Sten har dom inte fått in tillräckligt med beställningar som planerat. Det känns inte så bra med tankte på att Sten i princip lovade oss jobb från och med vecka 14, och då under en tvåmånadersperiod (!). Dock har han på något underligt vis "bokat" oss till den dagen då dom behöver folk, vilket har gjort att vi inte varit lediga för andra uppdrag. Det har rättat tills sig nu och om vi inte får jobb på Sportmann så får vi hoppas på något annat, kanske till den dagen då vi behövs på Sportmann igen. Det känns lustigt att vara här men inget jobb att gå till och just nu finns det inte mycket vi kan göra. Det är nästan bara att vänta och se. Och vart är gårdagens solsken?
Jag vill gärna ha tillbaka igår.

/ a.

Where it's at

Tillbaka. Back to business.

Bussresan gick galant igår. Vädret gjorde, om inte allt så mycket. Sol och värme med lite friska vindar. Åtvidaberg till Linköping. Linköping till Göteborg. Göteborg till Sarpsborg. Sarpsborg till Fredrikstad. Åkte hemmifrån 10:15 framme här 21:30.

Jag kan, utan att ljuga säga att ingen förstår! Ingen kan förstå hur jobbigt det är att dra dessa j#¤/!a väskor utan att själva ha gjort det som vi gör. Vi brukar få hjälp att lyfta in och ut dom ur bussarnas bagaeutrymmen, dom flesta brukar bita ihop när dom ser väskorna och ta i från tårnara. Busschauffören som lämnade av oss i Sarpsborg blev dock väldigt förvånad när han insåg vilka väskor som faktiskt var våra och önskade nog att vi inte hade bett honom om hans hjälp. "Fy faen, så tunga! Två så stora väskor till två små tjejer?! Fy faan! Har ni med er hela Sverige? Fy faen!" Det roliga är att han, precis som alla andra viftar bort oss när vi säger att vi kan hjälpas åt, för nej detta är inga problem för dom.

Vi brukar alltid dra våra väskor från bussterminalen i Fr.stad tillbaka till lägenheten, men inte den här gången. Det skulle inte gå konstaterade Linnéa vars väska vägde tyngst! Vi ringde taxi men nej, väldigt för dyrt för den korta biten som det egentligen är. Vi började knalla, 3 steg-stanna, vila- 3 steg osv. Sen såg vi en buss, ikke i trafik. Linnéa sprang fram till bussnissen som just varit inne och köpt sig en coca-cola på mcdonalds om bussen möjligen skulle till jernbanestationen, (det skulle förkorta vår väg), han skulle inte det men när han fick förklarat att vi hade så tung packning kunde han ändå skjutsa oss en bit. Det gjorde mycket och ganska snart var vi tillbaka i vår lägenhet som vi lämnade ganska så plötsligt innan påsk...

Vi har pratat med Sten. Det är högst troligt att vi kommer jobba på Sportmann, vad vi inte vet är om det är med eller utan manpowers medverkan. Vi gör i skrivande stund allt möjligt för att Sten & co ska anställa oss utanför manpower men det verkar vara lite krångligt då dessa verkar ha något typ av avtal med varandra. Vi får se hur det går, vi jobbar ialla fall på att lämna manpower utanför utan att bränna några broar.

Idag sov vi ut, jag fick sen te till sängen där jag låg och inte mådde hundra. Men efter att ha fått vila ut och med lite te var jag sen på fötter. Dags att göra nytta.


Jag ska tänka på er! Sakna er och längta! Också ska jag Njuta av den här tiden! Vara tillsammans med Linnéa i norges sol och värme! Arbeta!


image73


Vi håller kontakten!
/ a.   (&greven)

RSS 2.0