Open your eyes

Vilket fantastiskt land. Helt galet men ändå fantastiskt.

Jag var rädd att jag skulle ha svårt att ta in att vi faktiskt var på vår efterlängtade resa, men det visade sig inte var några problem, överhuvudtaget!

Så många människor, all denna trafik och alla tutor därtill. En kortsammanfattning, så länge tutan fungerar, fungerar även fordonet.

Vi skulle utan att överdriva kunna säga att det mesta har (hittills-peppar peppar, touch wood) gått vår väg, men det har aldrig gått speciellt smidigt. Tvärtom! Allt började när vi skulle göra oss redo för resan, för att komma in i landet behövs nämligen visum. Visum som kom helt på villovägar, men här är vi!

Väl framme skulle vi spendera 2 nätter i Bangalore och sen ta oss ner till Varkala. Resan dit skulle bli med tåg. Och den blev faktiskt med tåg. Dock tog det oss i princip 2 dygn att få resan bekräftad.Det var mycket om och men under en lång tid, så det var en rejäl lättnad när den så blev, även om vi inte kunde vara helt säkra förens vi var på tåget.

Och inte ens det, visade det sig. Efter en timmes färd kommer 2 fransmän in och hade biljetter till 2 av våra platser. Lite ont i magen fick vi nog alla, eftersom vi inte hade någon riktig biljett, men till vår fördel fanns våra namn uppskriva vid vår tågvagn. Allt löste sig till slut, och vi satt rätt. (Att något ens fungerar i Indien med alla lustiga system de jobbar efter är ett mysterium.)

För att komma med detta tåg var vi tvugna att hoppa ner 1 klass, eller 2, men det fick duga. Tyvärr blev tåget försenat så vår 14 timmars resa blev tillslut på 20 timmar.

Tillbaka till Bangalore blir det flyg, alt. 1a klass på tåg :-)

De senaste dagarna har vi alltså vistats här i Varkala, i Kerala. Vi har det underbart bra och njuter av varje dag som går. Indier plus relativt många turister befinner sig här, och i alla konstellationer, allt ifrån familjer till par, singlar och kompisgäng. En ganska skön atmosfär med andra ord.

Idag och igår fick vi skåda underbara delfiner i vårt hav vi har som utsikt över och badar i varje dag. Solen skiner alltid och havet svalkar gott!


En lång, men ändå förkortad uppdatering.

Take Care
amanda.


Kommentarer
Postat av: Bara Linda

God Jul & Gott nytt år!

Ta hand om er och ha det så jättebra!

Hälsa familjen!

kram linda



Ps. Vill höra allt sen när du kommer hem.

2008-12-28 @ 11:18:44
URL: http://baralindaaaa.blogg.se/
Postat av: Anonym

det later helt underbart... sjalv har ja det sa bra... njuter av varmen och av capetown com vi i morgon kommer att lamna. resan an sa lange har varit bra och vi har sett sa himla mycket... tanker pa dig. gott nytt ar och ha en bra fodelsedag. puss och kram

2008-12-30 @ 22:46:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0