Move

Det nya året firades in med total lycka, många skratt, diskussioner och väldigt god mat. Vid tolvslaget ställde vi oss vid klippan och för att se ut över hav och himmel som gick från nattsvart till sprakande glitter och olika färger. Adde hjälpte även han till att sätta mer glam till kvällen med sina inköpta fyrverkerier. En minnesvärd nyårsafton.


Efter dryga 11 dagar i Varkala bestämde vi oss för att flytta på oss. Den 2a januari kom den besällda bilen till vårt hotell och vår (vansinnes)färd mot Alleppey tog sin start. Resan dit tog 2.5 timmar med redan efter 20 minuter hade en av oss kräkts!. Det var nära-döden upplevelser under hela resan. Det finns inga trafikregler som följs, helt galet. Vill ändå medge att chauffören var skicklig. 

Varför Alleppey? Jo för Backwaters! I Alleppey-området finns det nämligen underbara kanalsystem, backwaters, där man med husbåt tar sig fram. Under ett dygn bodde vi på denna båt och fick uppelva fantstiska vyer och ett helt annat Indien. Allt blev kanon, vi lyckades fixa denna "utflykt" utan problem, något som annars aldrig hänt oss i Indien. Dock blev vi blåsta på pengar men men.

När backwaters var över tog vi tåget(!) till Kochi. Resan tog 1 timme och  var proppfullt med folk, vi fick stå mellan vagnarna och trängas under hela tiden. Som "tur" var så var dörrarna öppna till detta expresståg, så man kunde få lite fläkt, dock under egen risk. Indien i ett nötskal.

Kochi var bra, mer folk än Varkala men ändå gemytigt, inte alls som Bangalore. Två dygn där, lite shopping, besökte bla ett enormt stort tygvaruhus där vi köpte silke, till lakan och Olivias balklänning.

Detta var våra sista dagar i Kerela, God's own country, mycket rörelse. Nu flyger vi till Bangalore för att skiljas, jag till Bangkok och de hem till kalla Sverige.

Hoppas ni har det bra. Saknar er.
amanda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0